Logopedie en meer…

Omdat wij het vanuit ons beroep belangrijk vinden om een kijkje te geven in ons dagelijkse werk hebben wij besloten om te starten met een maandelijkse blog. Deze blog zal gericht zijn op zowel logopedische weetjes alsook onze eigen werkzaamheden binnen de praktijk. We willen jullie hiermee nog beter informeren over ons mooie, leuke en creatieve vak. Ook op onze Facebook delen wij geregeld leuke informatie!

Januari 2020 – Meertaligheid en Logopedie

In de praktijk krijgen wij vaak de vraag wanneer meertalige kinderen nou wel of geen logopedie nodig hebben. Er wordt vaak gedacht dat het Nederlands niet goed is, omdat ouders thuis geen Nederlands met de kinderen spreken. Daaruit volgt al snel het advies richting ouders om meer Nederlands te spreken met hun kinderen, want dan zal het vast wel goed komen. Maar is dit wel een passend advies? Of zijn er wellicht nog andere dingen die je kan doen. En wanneer wordt logopedie bij meertalige kinderen nou wel of niet vergoed? Wij vertellen er je meer over!
Klik hier om verder te lezen >>>

November 2019 – De Waarom-fase 

Bijna iedere ouder herkent het wel van zijn of haar eigen kind. De ene dag accepteerde uw kind nog alles wat u zei, maar vanaf nu is dat anders. Bij letterlijk alles dat u zegt, opdraagt of doet heeft uw kind nog maar één antwoord: “Waarom?” Alhoewel dit een erg leuke fase is waar uw kind zich in bevindt, kan dit voor u soms ook wel eens een uitdaging zijn. Wat gebeurt er nou precies in de waarom-fase, waarom is deze zo nuttig, en hoe kan je als ouder het beste reageren op de soms ellenlang durende reeks van opeenvolgende “waarom?” momenten. Wij gaan het u vertellen!
Klik hier om verder te lezen >>>

Oktober 2019 – Logopedie en STOPTOBER

Stoptober, je kan er tegenwoordig eigenlijk niet meer omheen. Overal wordt er reclame voor gemaakt; via social media, de televisie, de krant.. en daar komen wij als Logopediepraktijk Sleumer nu dus ook bij! Maar wat heeft roken nou precies met logopedie te maken? En waarom is het zo belangrijk om hiermee te stoppen? In deze blog vertellen wij jullie er alles over.
Klik hier om verder te lezen >>>

September 2019 – Mondademen

In de praktijk krijgen wij steeds vaker kinderen aangemeld die open mondgedrag vertonen. Ouders geven vaak aan dat hun kind dit al heel lang doet en zij weten zelf vaak niet waar het vandaan komt. Open mondgedrag komt vaak voor in combinatie met andere symptomen zoals slissen, chronische verkoudheid en oorontstekingen. Wat is open mondgedrag nou precies en waarom is het zo belangrijk om dit op jonge leeftijd al af te leren?
Klik hier om verder te lezen >>>